l'icône Rhodia


SEPTEMBER 1934 : geboorte van een icoon

Wie had gedacht dat een klein oranje geniet blokje versierd met een enkelvoudig logo met afgeschuinde letters met daarop twee geschetste dennenbomen de wereld rond zou kunnen gaan? In 2019 vierde Rhodia zijn 85ste verjaardag. Maar Rhodia is niet alleen een erfgoedmerk dat kan bogen op decennia zonder te verouderen, het is vooral een iconisch merk geworden dat enthousiastelingen over de hele wereld heeft gewonnen en met hen een echte vertrouwensrelatie heeft. Voor "het merk met twee bomen" is het recept voor een lang leven eenvoudig: een naam, een logo, een stijl, een emblematisch product, de vrucht van een slim huwelijk van knowhow en inventiviteit waarbij erfgoed en hedendaagse geest worden gecombineerd.

Logo Rhodia


Een naam die de oorsprong van het merk in de Rhône vertaalt.

Een logo dat rechtstreeks verband houdt met zijn activiteitensector, twee met elkaar verbonden dennen staan ook symbool voor de twee oprichtende broers, Henri en Robert Vérilhac. Naar verluidt werd het embleem in één keer geschetst op een hoek van de tafel door Antonia, de vrouw van Henri Vérilhac. Zelfs vandaag belichaamt dit logo de "essentie" van het merk. Rhodia wordt immers "het merk met twee bomen" genoemd.

L'histoire Rhodia


MADE IN FRANCE

Een authentieke en tijdloze stijl, een karaktervol design, puur en altijd resoluut onderscheidend. Het geniete blok is een emblematisch product ontstaan ​​uit een heel eenvoudig idee: de wens om een ​​unieke, functionele en universele tool te creëren. Een veeleisende combinatie van knowhow, technische innovaties en esthetiek. Al meer dan 85 jaar heeft Rhodia's papierexpertise de uitmuntendheid en internationale reputatie van "Made in France" behouden.

Information

This site uses cookies to record information on your computer. Some of this information is essential to the proper functioning of our site. Others help us optimize the users' visit. By using this site, you agree to use these cookies. Check out our privacy policy to learn more.